Tuultenpesä – Vindarnas Möte

Ensemblehighres

Kansanpuhaltimien huiput Suomesta ja Ruotsista kohtaavat.

Seitsemän huilistin hengitys ja soittimien läpi kulkevat ilmavirrat muodostavat Tuultenpesän: uuden, pelkästään puhallinsoittajista koostuvan kokoonpanon, jonka laaja ilmaisuskaala ulottuu hurrikaanista höyhenenkeveään tuulenhenkäykseen.

Pohjoisen luonnon puulajeista tehdyt pillit ja huilut soivat pehmeänkarheasti, metsäisesti. Yhteissoitto on välillä meditatiivisen kelluvaa, keinuvaa ja hengittävää, välillä transsinomaisesti sykkivää ja pyörteilevää. Toistuvat rytmikuviot, modaaliset teemat ja sovitusten kerroksellisuus synnyttävät uusia sävyjä ja sointikenttiä, jotka saavat kuulijan ihon kananlihalle. Monet Tuultenpesän sävellyksistä ja sovituksista ovat syntyneet koko ryhmän yhteistyönä. Tässä prosessissa improvisaatio on ollut keskeinen työkalu, ja sillä on oma tärkeä sijansa myös konserteissa.

Tuultenpesän ohjelmisto pohjautuu niin pohjoismaiseen polskien, poloneesien ja hallingien traditioon kuin suomalais-ugrilaisiin runosävelmiin ja paimensoitteisiin. Siinä on kuultavissa vaikutteita myös pohjoisintialaisesta klassisesta musiikista. Muita tärkeitä inspiraation lähteitä ovat mm. minimalismi ja kansanmusiikkitraditiot eri puolilla maailmaa.

Tuultenpesä on syntynyt kahden kokoonpanon, ruotsalaisen Zephyrin ja suomalaisen Wind on Windin yhteistyönä.

Muusikot:

Jonas Simonson

Göran Månsson

Kirsi Ojala

Kristiina Ilmonen

Mimmi Laaksonen

Leena Laitinen

Katso lisää:

https://www.possibilitas.se/tuultenpesae

Kuva Nadim Elazzeh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s